FENMATBiLiM
Eğitim Sitesidir.

7.SINIF

7. SINIF İNGİLİZCE
 
1)      They didn’t TV last nigt ……………they?
 
a)was                    b)did               c)were             d)didn’t
 
2)We…………..to İzmir last year.
 
a) going                 b)went             c)goes              d)go
 
3)They don’t drink tea,…………………?
 
a)are they              b)does they                  c)do they                     d)did they
 
4)I was in Antalya……………summer.
 
a)this                     b)last               c)every            d)any
 
5)This month……….November.
 
a)is            b)are                c)were             d)was
 
6) A: ……………were you yesterday morning?
    B:At school
 
a)when       b)what time      c)where           d)how often
 
7)Ayşe went to İzmir last Summer,……………..?
 
a)didn’t she?          B)did she?       c)doesn’t she?             d)does she?
 
8)This year you are in 7th class, but last year…………..in 6th class.
 
a)are          b)weren’t         c)were             d)was
 
      9) An elephant is …………………..than a cat.
 
            A) as big as
            B) as small as
            C) bigger
            D) smaller
 
     10) İstanbul is…………………..than İzmir
 
             A) more crowded
            B) big
             C) smaller
             D) crowded
 
 
11) I have got …………. apples
a) a little                                   b) any
c) a lot of                                  d) so much
 
12) Helin is 1.58 cm tall and Pınar is 1.70 cm tall .Pınar is …………. than Helin.
a) tall                                        b) the tallest
c) tallest                                    d) taller
 
 
13) We wear school uniforms at school ,……….. ?
        Complete the taq question .
 
      A ) aren ‘t we            C ) don ‘ t they
      B ) don’t we              D ) didn’t we
            
14). I ……. the letter yesterday .
      Boşlukları doldurunuz .
                           
    A) did wrote                   C ) write
 
    B ) didn ‘t wrote             D )wrote
 
 
15)We _________________our holiday in Alanya last summer.
 
a)spend                       b)are spending c)will spend                 d)spent
 
16)Jenny likes reading books,____________________________?
 
a)doesn’t she                                                  b)isn’t she
c)does she                                                      d)is she
 
17) I am coming with you,……….?
 
      a)am I         b) aren’t I      c) are I            d) am not I
 
18)I……… my grandmother last weekend.
 
a)am visiting                b)has visited                  c)visited          d)visit
 
19)Wane…….to the cinema with her friends yesterday.
 
a)went             b)sent   c)played          d)cleaned
 
20)There.......four trees in our garden.
 
a)is   b)have     c)are     d)isn’t
 
 
 
21)Ali is ill,..............?
 
a)is he?            b)has he? c)isn't he?  d)isn't she?
 
22)I am right, ………. I ?
 
a)am               b)don’t                c)do                   d)aren’t
 
23)He ………… very tired last night, so he …………. to bed early.
 
a)was / went     b)was / goes              c)is / went          d)is / goes
 
24)He always plays computer games. ………………..?
 
 a)is he              b) doesn’t he              c) don’t he       d) Isn’t he
 
25)My father ………… a new car yesterday
 
a)buy    b) buys          c) bought             d) is buying
 
 
           
CEVAP ANAHTARI ( 1/25 )
1
B
11
C
21
 
2
B
12
D
22
 
3
C
13
 
23
 
4
B
14
 
24
B
5
A
15
D
25
C
6
C
16
A
 
 
7
A
17
B
 
 
8
C
18
C
 
 
9
C
19
A
 
 
10
A
20
 
 
 
 
26) I am coming with you,……………….?
 
a) am               b)aren’t            c)are                d)am not I
 
27) She has cried………………two hours
 
a)after              b)for                c)last                d)since
 
28) A:…………….you……………..at the moment?
    B:No I’m just watching a documentary.
 
a)      Are / working
b)      Do / work
c)      Did / work
d)      Will / work
 
29)How ……………sugar is there in the packet?
 
 a) much
 b) many
 c) little
 d) a few
 
30)The kitchen is……………than the bathroom
 
a)big                b)the smallest               c)smaller                      d)small
 
31)The Nelsons enjoy ………………on their vacation.
 
a)yourself         b)yourselves                c)ourselves                  d)themselves
 
32)Our English teacher……………. us homework.
 
a)given             b)has given                  c)not give                     d)give
 
33)Ayşe’s father……………..his car last year
 
a)sell                b)sold              c)not sell                      d)sells
 
34)They would like to …………a cup of coffee
 
a)drinking                    b)drink             c)drank            d)drinks
 
35)My mother…………….to school two days ago
 
a)coming          b)comes           c)come            d)came
 
36)Make an order the sentence
 My / basketball / school / always / brother / play / at
 
a)My brother always plays basketball at school
b)My brother always played basketball at school
c) My brother plays always basketball at school
d) My brother plays basketball at school always.
 
37)You can play the piano…………………?
 
a)don’t you                  b)can you                    c)do you                      d)can’t you
 
38) This bag is small ,I want a………….one
 
a)bigger than                b)bigger           c)smaller          d)smaller than
 
 
 
 
39)Helen is beautiful but Janet is……………
 
a)      the most beautiful
b)      beautiful than
c)      more beautiful
d)      beautiful
 
40)I am right,…………..I?
 
a)am                b)don’t            c)do                 d)aren’t
 
41) He…………….. very tired last night, so he…………….to bed early
 
a)was / went                b)was / goes                c)is / went                    d)is / goes
 
42)Two hours ago he ………………...here but now he……………….
 
a)was / wasn’t             b)were / isn’t               c)isn’t / wasn’t d)was / isn’t
 
43) Ece and Elif go to school every day,……………….?
 
a)Don’t they
b)Does she?
c)Do they?
d)Doesn’t she?
 
44) A:Where………you two days ago?
      B:I ………….in İstanbul
 
a)was / was                 b)were / was                c)were / were              d)was / were
 
45) )……………..your mother……………….the dishes?
 
a)      Are / wash
b)      Did / wash
c)      Did / washed
d)      Is / washed
 
46)İstanbul is ………..a Ankara
 
a)crowd           b)the most crowded                 c)more crowded          d)crowded
 
47) He ……………….visit his grandfather yesterday
 
a)isn’t              b)aren’t                       c)didn’t                        d)wasn’t
 
48)My father went to Ankara…………………..
 
a)tomorrow                 b)today            c)last week                  d)this week
 
49)Asiye and Ali ______________ tennis at weekends.
 
a)plays             b)is playing       c)play              d)playing
 
50) İzmit is __________________ Balıkesir.
 
a)more crowded than               b)crowded than           c)crowded       d)the most crowded
 
           
CEVAP ANAHTARI ( 26/50 )
26
B
36
A
46
C
27
B
37
D
47
C
28
A
38
B
48
C
29
A
39
C
49
C
30
C
40
D
50
A
31
D
41
A
 
 
32
B
42
D
 
 
33
B
43
A
 
 
34
B
44
B
 
 
35
D
45
B
 
 
 
 
51)………….you………..the football match on TV last night?
 
a)Did / watched           b)Did / watch               c)Were /watched         d)Were / watch
 
52)The red car is …………..the blue car.
 
a)more expensive than b)more expensive         c)expensive than          d)expensive
 
53)What………you…………last night?
 
a)did / watch                b)did / watched            c)do / watched             d)does / watch
 
54)Yesterday was Sunday.We………..a big breakfast yesterday.
 
a)have              b)had               c)having           d)have had
 
55)A:Did Ahmet drink milk last night?
     B:Yes, he ……….milk last night
 
a)didn’t drink              b)drank            c)drink             d)drinks
 
56) She ……………...her homework yesterday.
 
a)do     b)did    c)did do           d)does
 
 
 
 
57) Atatürk ………………..born in 1881
 
a)is                  b)are                c)was               d)were
 
58)I………….football every weekend but I………football last weekend
 
a)play / didn’t play                   b)played / didn’t play
c)was / didn’t play                   d)were / played
 
59)Teachers………………..wear suit   in    the school.
 
a-has to            b-have to      c-   must           d- musn’t  
 
60) The students ……     ……… don’t have
      DVD player in ……… room.
 
     a) says   they / their             b)say their / they 
     c)say they / their                 d)says they / their
 
61)Tom : ‘I watch Tv everyday’
 
    a) Tom says he watches Tv everday.
    b) Tom say I am   watching Tv everday.
    c) Tom says he watch Tv everday.
    d) Tom say I watch Tv everday.
 
62)You ………………smoke in the hospital.
 
a) have to                        b) has to                  c) don’t have to                       d) mustn’t
 
63) Students ……………… be late to the lesson.
 
a) haven’t                        b) has to                   c) don’t have to           d) must
 
64)A: ………………………. you got a calculator?
 B: No, I ……………………
 
A) Has / hasn’t               B)Has/ haven’t           C) Have / haven’t             D)Have / hasn’t
 
 
65) A: Is there ……………….. cheese in the fridge?
     B: Yes, there ………………
 
A) any /any          B) any /some          C) some / some                       D) some / any
 
66) My sister has got a washing machine.
    She ………………….. wash the dishes by hand.
 
A) don’t has to                   B) doesn’t has to              C) dont’t have to      D) doesn’t have to
 
67) They …………………… walk to school when they were children.
 
A) had to           B) have to           C) didn’t has to        D) didn’t had to
 
68).I did not help Carol.She cleaned the house by ……..
 
a)myself                         b) herself                   c) himself                     d) ourselves
 
69)We learnt English by ……….
 
a)themselves                 b)myself                     c)ourselves                    d)herself
 
70)The watch is …………………………the clock.
 
a)more expensive than                     b)the most expensive
c)more expensive                            d)the expensive than
 
 
                            50 YTL                           10 YTL
 
 
 
 
 
 
71)  They _________ football yesterday.
 
    a) play                        b ) were                      c ) played         d ) playing
 
 
72) I did my homework last night …………………………………..
 
a) by himself                      b) myself            c) yourself                          d) by myself
 
73) I would like …………………………………………….
 
a) to a pizza                           b) a pizza          c) too buy a pizza                 d) to pizza
 
74)The Nile is ………………………. The Kızılırmak.
 
A)long than                  B)longer than               C)long that                   D)long
 
75)They don’t go to concert every weekend, …………….?
 
A)do they                    B)does they                 C)don’t they                D)doesn’t they
 
 
 
                                   
CEVAP ANAHTARI (51/75 )
51
B
61
A
71
C
52
A
62
D
72
D
53
A
63
C
73
B
54
B
64
C
74
B
55
B
65
B
75
A
56
B
66
D
 
 
57
C
67
A
 
 
58
A
68
B
 
 
59
D
69
C
 
 
60
C
70
A
 
 
 
 
76)You …………………… to write a letter.
 
A)want            B)want to                    C)was                         D)would
 
77) I can run _________________ a tiger.
 
A)    as fast as          B)fastest          C)faster                       D)as fast
 
 
78)Winter is the________________ season of the year?
 
A)    as cold as        B)colder                      C)coldest                     D)cold
 
79)What do you prefer reading?
 
A)I prefer read book.                                     B)I prefer to reading book. 
C)I prefer to read book.                                  D)I prefer reading book. 
 
80)İstanbul is the ________ city in Turkey.
 
A)biggest                     B)bigger           C)as big as                  D)big
 
 
81)This is the………suit I’ve ever bought.          
 
 A)cheap             B)more cheap          C) most cheap            D)cheapest
 
 
82) This is the……….cheapest book .   
    
 A)more                  B)most                 C)the most          D) ----
 
 
83)I can’t buy that dress. I want ………………one.
 
A)cheaper                   B)cheapest                  C)the cheapest             D)more cheap
 
84)This is …………………………… song I’ve ever heard.
 
A)bad              B) worse              C) the most worst                D) the worst
 
85) Today, Liz is _____woman in the world.
 
 A) happiest     B) the most happy       C) the less happy      D) the happiest
 
86) You ………………. tidy your room.
               
   A )had          B) have to                  C) haven’t                   D) has to   
 
87)Aslı is as ............as Ayşe.
 
 a) the same                            b) beautiful                c) different                              d) beauty
 
88)Do you want to go to cinema?
 
 a)   No,I prefer going to theatre.                          
 b)   Yes, I does.              
 c)    No, I didn't.                                  
 d)   Yes,They do.
 
 89)İstanbul is ............................... city in Turkey.
 
 a) more crowded                                 b) the crowdest
 c) the most crowded                           d) the most crowdest
 
90)You .................... cook anything for me tonight because I will be late. I can get a sandwich or something later.
 
   A)have to                   B) must                      C)doesn’t have to                     D) don’t have to
 
 91)A: What’s ................ animal in the world?
B: On land or in the sea?
     
A) as big as                  B) the biggest                    C)   bigger                           D) too big
 
 92)The lesson today wasn’t .......................... the one we had last week.
 
    A) as interesting as                              B) more interesting
    C) the most interesting                        D) so interesting
 
   93)....................... people are unemployed in our country because there aren’t enough jobs.
          
A) A little                        B) A lot of                C) A few                             D) Much
 
   94) I …………………………. in İstanbul,my sister……………………….in Ankara
 
A)live/lives B)lives/live                   C)live/living                  D)do/live
     95)I’II buy……………………..bread.
 
     A)any              B) a few                      C) some                      D)how many
 
 96)Ayşe is _________girl in the class.
 
   a)the most beautiful  b)more beautiful            c)the beautifulest           d) beautiful
 
 97)Lake Van is ________than Lake Burdur.
 
 a)taller.               b)larger          c)more expensive              d)smaller
 
 98)İzmir is _________than Ankara.
 
   a)colder                     b)faster            c)hotter                d)taller
 
 99)Ağrı is as ___________as Kars.
 
   a)long                       b)hot                             c)tall                          d)cold 
 
 100)…………..you ever seen a film of Harry Potter?
 
 A)Has                                   B)Did                          C)Have                       D)Are
 
 
 
 
 
 
 
CEVAP ANAHTARI (76/100)
76
B
86
B
96
A
77
A
87
B
97
B
78
C
88
A
98
C
79
D
89
C
99
D
80
A
90
D
100
C
81
D
91
B
 
 
82
D
92
A
 
 
83
A
93
B
 
 
84
D
94
A
 
 
85
D
95
C
 
 
 
 

FEN BİLİMLERİ ve MATEMATİK WEB SİTESİ KURULUŞ:2010
SİTEYİ DÜZENLEYEN:MEHMET GÜVEN
EĞER TELİF HAKKININ İHLAL EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORSANIZ
LÜTFEN İLETİŞİMDEN BİZE KONUYU VE KONUNUN BULUNDUĞU URL ADRESNİ YAZINIZ.
EN KISA ZAMANDA GEREKLİ DÜZELTMELER YAPILACAKTIR.